Työntekijän liikuntaan 

kannustaminen maksaa itsensä takaisin

 

Marraskuu 12, 2018 | RunFest

”Työnantajat panostavat työntekijän liikunnan

tukemiseen keskimäärin 270 euroa vuodessa.

 

Huono kunto käy kalliiksi

Huonokuntoisuus aiheuttaa UKK-instituutin laatiman raportin mukaan kustannuksia koko  yhteiskunnalle. Hintaa kertyy terveydenhuollon lisäkustannuksista ja tuottavuuskustannuksista, kuten sairauspoissaoloista, työkyvyttömyyseläkkeestä – ja ennenaikaisista kuolemista.

Vähäinen fyysinen aktiivisuus maksaa Suomelle jopa 3 miljardia euroa vuodessa! Työnantajalle huono kunto tarkoittaa sairaspoissaolopäiviä ja heikentynyttä työtehoa. Yksilön tapauksessa huonokuntoisuus merkitsee heikentynyttä elämänlaatua, sairauksia,
mahdollisuuksien menettämistä.

Mitä tehdä?

Syyttävä sormi osoittaa istumiseen

Kun nykypäivän työ ei enää kuormita fyysisesti ja vapaa-aikaakin leimaa autoissa tai sohvalla istuminen, on koko väestön kunto kertakaikkisesti heikentynyt. Valitettavasti runsas päivittäinen paikallaanolo on terveysriski, joka uhkaa jopa niitä, jotka noudattavat liikuntasuosituksia.

Liika istuminen näyttäytyy huonounisuuteena, huonoksi koettuna terveydentilana ja lihomisena. Sen lisäksi vähäinen fyysinen aktiivisuus lisää vakavampien kansansairauksien, kuten selkäsairauksien, masennuksen, diabeteksen, sepelvaltimotaudin ja syöpien riskiä.

 

” Penkistä on päästävä ylös, ja liikuntaannokset hyvä

jakaa usealle viikonpäivälle, jopa 10 minuutin pätkiin.

 

Penkistä on päästävä ylös, liikkeelle! Terveelliset elintavat – terveellinen ruokavalio, tupakoimattomuus, kohtuullinen alkoholin käyttö ja fyysinen aktiivisuus – ovat keinoja torjua terveysongelmia ja parantaa elämänlaatua. Näistä erityisesti fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen työnantajan on mahdollista vaikuttaa.

Terveysliikuntasuositusten mukaisesti riittävä fyysinen aktiivisuus toteutuu, kun viikon aikana liikkuu reippaalla teholla vähintään 2 ja puoli tuntia tai raskaalla teholla 75 minuuttia. Liikunta-annokset on hyvä jakaa usealle viikonpäivälle, jopa 10 minuutin pätkiin. Näiden lisäksi lihaskuntoa olisi syytä ylläpitää kahdesti viikossa.

 

”Työntekijän liikuntaan kannustaminen

maksaa itsensä takaisin.

 

Työnantaja hyötyy tukiessaan työntekijän liikkumista

Hyvinvointi lisää työn tuottavuutta ja vähentää sairauspoissaoloja, siinä missä huonokuntoisuus heikentää työtehoa ja vie työntekijät sairaslomille UKK-instituutin raportin mukaan keskimäärin 16 päiväksi vuodessa aiheuttaen työnantajalle 200–400 euron kustannukset kultakin sairaspoissaolopäivältä. Useat työnantajat ovatkin huomanneet liikunnan tukemisen kannattavaksi. Työnantajat panostavat työntekijän liikunnan tukemiseen keskimäärin 270 euroa vuodessa. Liikuntaan kannustaminen maksaa itsensä takaisin parempana elämänlaatuna, työkyvyn paranemisena ja vähentyneinä yhteiskunnallisina kustannuksina.

 

Lähde: UKK-instituutti ja Olympiakomitean henkilöstöliikuntabarometri 2017

Pääyhteistyökumppanit

Hyväntekeväisyys

Tyky, tyhy, työhyvinvointi

YHTEISTYÖSSÄ

HIFK Yleisurheilu
Tampereen Pyrintö
Turun Toverit
Turun Urheiluliitto
Turun Weikot

SEURAA MEITÄ

OTA YHTEYTTÄ

© RunFest 2017 | Sivun toteutus Markkinointitoimisto Tovari