Info

Yleistä infoa ja usein kysyttyjä kysymyksiä

Hinnasto

Ilmoittautumishinnat päivitetään nettisivuille ennen ilmoittautumisen avautumista!

RunFesteihin tilattavat lisäpalvelut hintoineen löytyvät täältä.

Hinta sisältää
 • Viisi henkisen joukkueen osallistumisen RunFest-viestiin
 • Yhteistyökumppanien palveluja & tarjouksia
 • Viihteellisen ohjelman
 • Paras viestikapula -kilpailun ja palkinnot
 • Paras joukkueasu -kilpailun ja palkinnot
 • Paras kannustaja -kilpailun ja palkinnot
 • Joukkuekuvan
 • Urheilujuomat
 • Vaatteidenvaihtotilat
 • Piknikalueen RunFest-kylässä
 • Panoksen joukkueen valitsemalle hyväntekeväisyyteen ja yleishyödylliseen toimintaan (1e/viestikilometri)
 • Osuus- ja joukkueajat sen tilanneille
 • Auringonpaistetta (säävaraus )

 

Laskutus ja maksaminen

Voit valita maksutavaksi pdf-laskun sähköpostiin tai e-laskun. Valinta tehdään kassalla.

Laskuilla on 14 päivän maksuaika.

Mikä on RunFest?
 • RunFest on työhyvinvointi- ja hyväntekeväisyystapahtuma.
 • Yrityksille helppo ja edullinen tapa tuottaa henkilöstö- tai asiakastapahtuma.
 • Tapahtuma koostuu kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuvasta RunFest-viestistä ja joukkueiden yhteisestä RunFest-piknikistä.
 • RunFest-viestin yksi osuus on 4,2km, jonka jokainen voi suorittaa oman kuntonsa mukaisesti kävellen tai juosten.
 • RunFest ei ole kilpailu vaan rento tapahtuma, jossa liikutaan ja nautitaan yhdessäolosta.
  • Kannustava ilmapiiri tarjoaa elämyksellisen liikuntakokemuksen myös niille, jotka eivät muuten liiku – liikuntakipinä kasvaa samalla kun pidetään hauskaa ja parannetaan yhteishenkeä.
  • Joukkue kerryttää lahjoituspottia hyväntekeväisyyskohteeseen 1 € / kilometri (5 x 4,2 km).
 • RunFest-piknik vietetään tapahtuma-alueella RunFest-kylässä hyväntuulisessa hengessä. Porukalleen voi tilata lisäpalveluna telttapaikan piknik-iltaa varten. Piknikille tuodaan alkoholijuomia lukuun ottamatta omat eväät tai tilataan lisäpalveluna catering. RunFest-menu ja tilausohjeet julkaistaan keväällä.
 • Esimerkiksi Tanskassa vastaavanlainen yritysliikunnankonsepti on osoittanut toimivuutensa ja kerää yli 200 000 osallistujaa vuosittain!
RunFest-viestin pelisäännöt

RunFest-viesti ei ole kilpailu, vaan rentomieliseen tapahtumaan kuuluva kuntoiluosuus. Varsinaisia sääntöjä ei ole vaan ideana on, että joukkue taittaa 5 x 4,2 kilometrin matkan eli yhteensä puolimaratonin.

Liikkua voi vapaasti kävellen, hölkäten tai juosten.

Ajanoton valinneet joukkueet suorittavat osuutensa peräkkäin, yksi juoksija kerrallaan.

Runfest-viestiin ilman ajanottoa osallisuvien joukkueiden ei tarvitse suorittaa osuuksia perättäisessä järjestyksessä, vaan osallistujat voivat mennä pareittain tai vaikka koko joukkue kerrallaan.

Walkfest-viestiin osallistuvat joukkueet lähtevät matkaan koko joukkue yhtä aikaa.

Lue lisää lähdöt-kohdasta.

Joukkueiden sukupuolijakauma on vapaa, sarjajakoa ei ole.

Viestijoukkueessa on mukana (enintään) viisi henkilöä. Joukkueen jäsenistä kukin liikkuu oman kuntonsa mukaisesti juosten, hölkäten tai kävellen vähintään 4,2 kilometriä. Enemmänkin saa reippailla, halutessaan vaikka koko puolimaratonin. Olennaista on, että jokainen joukkueen jäsen liikkuu vähintään yhden kierroksen.

RunFest-viestissä otetaan aika ajanoton tilanneille.

RunFest Lähdöt

RunFest-lähtö ajanotolla klo 18
RunFest ajanotolla -lähtö on tarkoitettu heille, jotka haluavat liikkua viestin perinteisenä viestinä, yksi osuus kerrallaan. Klo 18.00 starttaavat ensimmäiset viestinviejät. Ajanoton tilanneille joukkueille otetaan osuus- ja joukkueajat.

RunFest-lähtö ilman ajanottoa klo 18.02
RunFest-lähdössä ilman ajanottoa joukkueen jäsenet voivat valintansa mukaan liikkua reitin perinteisenä viestinä yksi osuus kerrallaan,  startata pareittain tai koko joukkue yhdessä.

WalkFest-lähtö klo 18.05
Tämä lähtö on tarkoitettu niille, jotka haluavat kulkea reitin kävellen, hölkäten tai juosten yhdessä joukkueensa kanssa.

Teltta- tai pöytätilauksen tekeminen

Joukkueen on mahdollista tilata piknikilleen lisäpalveluna telttoja ja pöytiä. Tilaukset tehdään ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja tuotteista löytyy Tuotteet-välilehdeltä.

Tilatut teltta- ja pöytätuotteet toimitetaan RunFestin yhteistyökumppanin Stoptelttojen toimesta tapahtumapaikalle. Telttojen ja pöytien tarkat sijainnit tapahtuma-alueella tarkennetaan tapahtuman lähestyessä. Oman piknikpaikkansa sijaintia voi tiedustella myös info-teltalta tapahtumapaikalle saapuessa.

Illallispaketin tilaaminen

Tapahtumassa myydään illallista hintaan 25 € / hlö. Ateriavaihtoehtoina ovat kana tai kasvis. 

Lisätietoja illallispaketista Tuotteet -sivulla. Illallinen tilataan ilmoittautumislomakkeella.

Paras viestikapula-, joukkueasu- ja kannustuskilpailut

Paras viestikapula:

Suurta suosiota saanut viestikapulakilpailu on RunFest-viestin lisämauste ja osa tapahtumaan kuuluvaa hupiosuutta. Jokainen joukkue tuo tapahtumaan oman viestikapulansa. Joka vuosi RunFestissä on nähty mitä kekseliäimpiä viestikapuloita halauksesta patonkiin, Nokian kapulapuhelimeen sekä keppiin ja porkkanaan.

Viestikapulakilpailu järjestetään pilke silmäkulmassa hauskanpitoa ja joukkuehenkeä korostaen. Viestikapulakilpailun voittajajoukkueelle on luvassa ilmainen osallistumisoikeus seuraavan vuoden RunFestiin. Kilpailuun osallistutaan paikan päällä yhteiskuvapisteellä kuvauksen yhteydessä.

 Paras joukkueasu:

Tapahtuman keskiössä ovat hauskanpito ja joukkuehengen kohotus. Palkitsemme tapahtumassa hauskimman joukkueasun. Parhaaseen joukkueasuun sonnustautunut joukkue myös haastatellaan paikan päällä ja heidän tarinansa julkaistaan nettisivuilla.

Paras kannustus:

Runfest vaihto- ja maalialueella ansiokkaimmin tsemppaavat kannustajat palkitaan!

Osallistujavakuutus

Osallistujavakuutus on Pohjola Vakuutuksen tapaturmavakuutus, joka kattaa osanottajille RunFestin aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (hoitoturva 3 500 €, invaliditeettiturva 10 000 €, kuolinturva 5 000 €). Vakuutus on ostettavissa ilmoittautumisen yhteydessä (hinta 3 €) ja se on voimassa 31.8.2023. Vakuutuksen voi ostaa vain Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piirin kuuluvat henkilöt.

Vakuutusnumero on 16-798-489-6. Korvausta voit hakea osoitteessa vahinkoapu.op.fi. Lisätietoja saa puhelimitse numerosta 0100 5225 (Pohjolan Terveysmestari-palvelu).

Huom. Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista, kunnes korvausasia on käsitelty OP Vakuutuksessa. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää jatkokäsittelyä varten.

Mikäli et kuulu Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin, huomioithan että olet tapahtumassa mukana omalla vastuullasi.

Usein kysytyt kysymykset

Milloin pitää viimeistään ilmoittautua?

Otamme ilmoittautumisia vastaan viikkoa (7 päivää) ennen tapahtumaa asti, mikäli joukkuepaikkoja on vielä jäljellä.

Catering- ja telttatilaukset tulee tehdä kahta viikkoa (14 päivää) aikaisemmin.

Haluan vaihtaa joukkueen nimen tai yhteyshenkilön. Miten toimin?

Ilmoita muutoksista suoraan runfest@sul.fi.

Muista kertoa, mistä yrityksestä tulet. Jos olet ilmoittanut useamman joukkueen, kerro minkä joukkueen tiedot haluat muuttaa.

Mitä minun pitää huomioida tapahtumaan tullessani?

Kaikki tarvittava tapahtumainfo lähetetään ennen H-hetkeä joukkueen ilmoittaneelle yhteyshenkilölle sekä kaikille joukkueen jäsenille, joiden sähköpostiosoite on annettu ilmoittautumisen yhteydessä. 

Yhteyshenkilönne tai joku joukkueen jäsenistä noutaa koko joukkueen rintanumerot info-pisteeltä, josta teille myös opastetaan mahdollinen ennalta varaamanne piknikpaikka.

Tärkeintä tapahtumaan saapuessa on pukeutua sään mukaisesti ja varata tarvittaessa lämmintä vaatetta mukaan illan viettoa varten. Tapahtumapaikalla on vaatteidenvaihtoteltta / pukuhuoneet. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy.

Millainen on RunFest-viesti? Entä WalkFest?

RunFest-viesti on tapahtuman rento liikuntaosuus, jossa viiden hengen joukkueet liikkuvat yhteensä puolimaratonin. Yhden viestiosuuden pituus on 4,2 kilometriä / viestinviejä. RunFest-viesti soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille ja sen voi liikkua vapaasti kävellen / juosten.

WalkFestilla kävellään myös 4,2 km reitti, jolle kaikki joukkueen jäsenet starttaavat kävellen yhtä aikaa.

Mitä RunFest-piknikkiin kuuluu?

RunFest-piknik vietetään iloisissa tunnelmissa RunFest-kylässä oheisohjelman tahdissa. Piknikille tuodaan omat eväät alkoholijuomia lukuunottamatta. RunFest-kylä on rajattu anniskelualueeksi ja paikanpäältä voi halutessaan ostaa pieniä virkistystuotteita ja alkoholijuomia. Monet joukkueet ovat tilanneet piknikkiä varten pöytä- ja telttatuotteita, jotka rakennetaan tapahtumaa varten valmiiksi RunFest-kylään. Tahtoessaan joukkueet voivat myös tilata cateringin piknik-iltaansa varten.

Pääseekö kannustajat alueelle?

Alueelle on vapaa pääsy. Kannustajat ovat erittäin tervetulleita!

Miten löydämme piknikpaikkamme?

Jos joukkueenne on tilannut piknikkiä varten teltan, pöytäsetin ja/tai muita kalusteita RunFest-kylään, toimitetaan tieto piknik-paikkanne sijainnista ennakkoon yhteyshenkilöllenne. Kaikki RunFest-kylässä sijaitsevat teltat ja pöytäpaikat on varattu ennakkoon tilanneille. Telttojen ja pöytäpaikkojen ulkopuoliset piknik-alueet täytetään first come first serve -periaatteella. Tapahtuma-alueen sisääntulopaikoilla on aluekarttoja, josta löytyvät numeroidut/nimikoidut piknikpaikat kullekin joukkueelle. Lisätietoja antaa myös info-piste.

 

Milloin on joukkueemme lähtö?

Tapahtumapäivänä klo 16 alkaa rintanumeroiden jako tapahtuma-alueen info-pisteellä. Rintanumeroiden perusteella määräytyy joukkueenne lähtöaika. Lähtö tapahtuu ruuhkan välttämiseksi rintanumeroiden mukaisessa järjestyksessä lähtöalueelta alustavan aikataulun mukaan seuraavasti:
Klo 18.00 Runfest-viesti ajanotolla, joukkueen ensimmäisten viestinviejien startti.
Klo 18.02 Runfest-viesti ilman ajanottoa, joukkueen ensimmäisten viestinviejien startti.
Klo 18.05 Walkfest yhteislähtö, kaikki joukkueen jäsenet voivat startata yhtä aikaa.

Mistä saan joukkueemme rintanumerot?

Joukkueiden rintanumerolaput ja kiinnitykseen käytettävät hakaneulat haetaan info-teltasta klo 16 alkaen. Yhteyshenkilö tai joku muu joukkueen jäsenistä hakee koko joukkueen / joukkueidensa numerolaput kerralla. Rintanumeroa ei tarvitse palauttaa tapahtuman jälkeen.

Miten ajanotto toimii?

RunFest-viesti ei ole kilpailu. Tarjoamme kuitenkin mahdollisuuden ajanottoon. RunFest-viestissä julkistettava aika otetaan koko joukkueelle (5 x 4,2 km) sekä osuuksien juoksijoille. Jokaisessa rintanumerolapussa on mikrosiru, jolla tunnistetaan kierroksen täyttyminen. Tulospalvelu aukeaa tapahtuman jälkeen runfest.fi sivustolla.

Onko tapahtumapaikalla tavarasäilytys?

Alueella on itsepalvelunarikka WalkFestilaisia varten. RunFest-viestiin osallistuvat säilyttävät tavaroita joukkueen omssa tukikohdassa, jossa joukkuekaverit vahtivat toistensa tavaroita viestin aikana.

Miten voin tiedustella löytötavaroita?

Löytötavaroita voi tapahtuman aikana noutaa info-pisteestä, jonne kaikki löytötavarat tulee toimittaa säilytettäväksi. Tapahtuman jälkeen löytötavaroita voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta runfest@sul.fi.

Onko tapahtuma-alueella peseytymismahdollisuutta RunFest-viestin jälkeen?

Tapahtuma-alueelle on järjestetty siistiytymistä varten vaatteidenvaihtopisteet, joiden lisäksi tarjolla on käsienpesupisteet. Suihkuja tapahtuma-alueella ei kuitenkaan ole.

Miten pääsen tapahtumapaikalle?

Suosittelemme saapumaan tapahtumapaikalle julkisilla kulkuvälineillä tai jalan. Autoille ei ole erikseen varattua parkkialuetta.

Mitä jos joukkueestani yksi tai useampi henkilö on estynyt osallistumaan tapahtumaan?

Vaihtoehtoja on monia. RunFestin ilmoittautumisen yhteydessä annettuja nimiä voi vaihtaa lähtöhetkeen asti (joukkueen yhteyshenkilön toimesta ilmoittautumisjärjestelmässä). Jos ette saa kokoon viittä henkilöä, RunFest-viestiin voi mainiosti osallistua pienemmälläkin porukalla. RunFest-viestin voi päättää heti viimeisen läsnäolevan joukkueenjäsenen saavuttua maaliin, vaikkei kaikkia viittä kierrosta olisikaan vielä kuljettu (huom. joukkueaikaa ei tällöin kuitenkaan tule). Tai jos joukossanne on innokkaita juoksijoita, voi osa joukkueen jäsenistä juosta useammankin kierroksen, niin että viisi kierrosta tulee täyteen.

Voiko RunFest viestin kävellä yhdessä joukkueen kanssa?

5 x 4,2 km reitin voi kävellä joukkueen kanssa yhtä matkaa. Valitkaa ilmoittautuessanne WalkFest! 

Onko tapahtuma-alueella vesipiste?

Tapahtuma-alueella on vesipiste.

Milloin joukkuekuva otetaan?

Tapahtumassa palvelee joukkuekuvauspiste klo 16.00–17.45 ja 19.00–20.30.  
Kuvat tulevat tapahtuman jälkeen katsottavaksi ja vapaasti ladattavaksi www.runfest.fi. 

Yhteistyökumppanit

YHTEISTYÖSSÄ

SEURAA MEITÄ

OTA YHTEYTTÄ

runfest@sul.fi

© RunFest 2023 | Sivun toteutus Markkinointitoimisto Tovari