Info

Yleistä infoa ja usein kysyttyjä kysymyksiä

Hinnasto

Earlybird-hinta 250 € / 5 hengen joukkue (norm. 400 €)
Hinta nousee 23.6.2022

(Hintaan lisätään alv 10 %)

Klikkaa tästä Helsingin RunFestin ilmoittautumiseen!

RunFesteihin tilattavat lisäpalvelut hintoineen löytyvät täältä.

Tapahtumaosallistuminen sisältää
 • Joukkueosallistumisen viidelle RunFest-viestiin
 • Yhteistyökumppanien palveluja & tarjouksia
 • Tapahtumaohjelman
 • Paras viestikapula -kilpailun ja palkinnot
 • Paras joukkueasu -kilpailun ja palkinnot
 • Paras kannustaja -kilpailun ja palkinnot
 • Joukkuekuvan
 • Urheilujuomat
 • Vaatteidenvaihtotilat
 • Piknikalueen RunFest-kylässä
 • Panoksen joukkueen valitsemalle hyväntekeväisyyteen ja yleishyödylliseen toimintaan (1e/viestikilometri)
 • RunFestin yhteistyökumppanien palveluja ja tuotteita
 • Osuus- ja joukkueajat niitä haluaville
 • Auringonpaistetta (säävaraus )

 

Laskutus ja maksaminen

Voit valita maksutavaksi pdf-laskun sähköpostiin tai e-laskun. Valinta tehdään kassalla.

Laskuilla on 14 päivän maksuaika.

Lasku lähetetään noin viikon sisällä. Jos laskua ei kuulu tarkista roskapostikansiosi.

Mikä on RunFest?
 • Työhyvinvointi- ja hyväntekeväisyystapahtuma
 • Yrityksille helppo ja edullinen henkilöstö- tai asiakastapahtuma
 • Tapahtumaan kuuluvat kaikenikäisille ja -kuntoisille soveltuva rento RunFest-viesti ja joukkueiden yhteinen RunFest-piknik
 • Osuusmatkaltaan helppo RunFest-viesti tarjoaa jokaiselle oman kuntonsa mukaisen tavan liikkua kävellen tai juosten. RunFest-viesti ei ole kilpailu vaan hauskan tapahtuman liikuntaosuus.
  • Kannustava ilmapiiri tarjoaa elämyksellisen liikuntakokemuksen myös niille, jotka eivät muuten liiku – liikuntakipinä kasvaa samalla kun pidetään hauskaa ja parannetaan yhteishenkeä.
  • Joukkue kerryttää lahjoituspottia valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen 1 € / kilometri (5 x 4.2 km).
 • RunFest-piknik vietetään tapahtuma-alueella RunFest-kylässä hyväntuulisessa hengessä.
  • Porukalleen voi tilata lisäpalveluna telttapaikan piknik-iltaa varten. Piknikille tuodaan alkoholijuomia lukuun ottamatta omat eväät tai tilataan lisäpalveluna catering. RunFest-menu ja tilausohjeet julkaistaan keväällä.
 • Tanskassa konsepti on osoittanut toimivuutensa ja kerää yli 200 000 osallistujaa vuosittain!
RunFest-viestin säännöt

RunFest-viesti ei ole kilpailu, vaan rentomieliseen tapahtumaan kuuluva kuntoiluosuus. Varsinaisia sääntöjä ei ole vaan ideana on, että joukkue taittaa vapaamuotoisesti 5 x 4,2 kilometrin matkan eli yhteensä puolimaratonin.

Liikkua voi vapaasti kävellen, hölkäten tai juosten.

Viestiosuuksia ei tarvitse suorittaa perättäisessä järjestyksessä, vaan osallistujat voivat mennä pareittain tai vaikka koko joukkue kerrallaan. Lue lisää lähdöt-kohdasta.

Joukkueessa voi olla sekä naisia että miehiä tai vain naisia ja miehiä. Sarjajakoa ei ole.

Viestijoukkueessa on mukana (enintään) viisi henkilöä. Joukkueen jäsenistä kukin liikkuu oman kuntonsa mukaisesti juosten, hölkäten tai kävellen vähintään 4,2 kilometriä. Enemmänkin saa liikkua, halutessaan vaikka koko puolimaratonin. Olennaista on, että jokainen joukkueen jäsen liikkuu vähintään yhden kierroksen.

RunFest-viestissä otetaan aika koko joukkueelle. Halutessaan järjestäjiltä voi tiedustella myös yksilöaikoja.

RunFest Lähdöt

RunFest-lähtö
RunFest ajanotolla -lähtö on tarkoitettu heille, jotka haluavat liikkua viestin perinteisenä viestinä. Näille lähtijöille otetaan kierros- ja joukkueajat.

WalkFest-lähtö
Tämä lähtö on tarkoitettu niille, jotka haluavat kulkea reitin juosten, hölkäten tai kävellen yhdessä joukkueensa kanssa.

Joukkueajat

Linkki Turun 2017 tuloksiin: http://live.eqtiming.no/36694
Linkki Helsingin 2017 tuloksiin: http://live.eqtiming.no/30990
Linkki Tampereen 2017 tuloksiin: http://live.eqtiming.no/30991

Linkki Turun 2018 tuloksiin: https://live.eqtiming.com/43456
Linkki Helsingin 2018 tuloksiin: http://live.eqtiming.com/44134
Linkki Tampereen 2018 tuloksiin: http://live.eqtiming.com/44133

Linkki Tampereen 2019 tuloksiin: https://live.eqtiming.com/49966
Linkki Helsingin 2019 tuloksiin: https://live.eqtiming.com/49965 (viesti) ja http://helsinginsuunnistajat.fi/runfest/ (suunnistus)

Ohjeita:

– Sivuston kielen voi valita oikeassa yläreunassa olevasta linkistä (lippu)
– Kun valitsee sivun yläreunasta:
*Osallistujat, saa esille kilpailuun osallistuvat joukkueet
*Tulokset, saa esille tulossivuston
*Live seuranta, saa esille sivun johon päivittyvät viimeisimmät tulokset

-Tulokset-sivulla on valittavissa
*Runfest / Viesti (osuuksien tulokset / joukkueen tulokset)
*osuuksien tuloksissa on valittavissa myös aikapisteet (kierrosväliajat
4.2km, 8.4km, 12.6km, 16.8km, 21km)

– omia tuloksia voi etsiä *Tulokset-sivulla syöttämällä hakukenttään
rintanumeron (koostuu osuusnumerosta + joukkuenumerosta, esim. joukkueen 7 viestiosuus 1
on 1007)

Teltta- tai pöytätilauksen tekeminen

Joukkueen on mahdollista tilata piknikilleen lisäpalveluna telttoja ja pöytiä. Tilaukset tehdään ennakkoon nettikaupastamme välilehdeltä Tuotteet. Valitse tuotteiden joukosta haluamasi tuote. Huomaa, että tuotteet on eritelty jokaisen kaupungin mukaan – valitse siis tuote sen kaupungin tapahtumaan, johon olet osallistumassa.

Tilatut teltta- ja pöytätuotteet toimitetaan RunFestin yhteistyökumppanin Kataja Eventin toimesta tapahtumapaikalle. Telttojen ja pöytien tarkat sijainnit tapahtuma-alueella tarkennetaan tapahtuman lähestyessä. Oman piknikpaikkansa sijaintia voi tiedustella myös info-teltalta tapahtumapaikalle saapuessa. Alla olevasta linkistä löytyy vuoden 2019 RunFest Helsingin kartta havainnollistamaan RunFest-kylän asettelua.

Catering-palvelun tilaaminen

Katso ohjeet Tuotteet -sivulta RunFest-menu tuotteesta.

Menut julkaistaan keväällä.

Uutiskirjeet

Tiedotamme RunFestin yhteyshenkilöitä ajankohtaisista asioistamme uutiskirjeillämme.

Jos et halua enää saada uutiskirjeitä, voit poistaa itsesi postituslistalta sähköpostissa olevasta unsubscribe-linkistä. Huomaathan, että uutiskirjeitse infoamme myös tapahtumaan liittyvistä yksityiskohdista, jotka yhteyshenkilön on hyvä tietää. Jos asiassa ilmenee kysyttävää, ole yhteydessä info@runfest.fi.

Viestikapulakilpailu

Suurta suosiota saanut viestikapulakilpailu on RunFest-viestin lisämauste ja osa tapahtumaan kuuluvaa hupiosuutta. Jokainen joukkue tuo tapahtumaan oman viestikapulansa. Joka vuosi RunFestissä on nähty mitä kekseliäimpiä viestikapuloita halauksesta patonkiin, Nokian kapulapuhelimeen sekä keppiin ja porkkanaan.

Viestikapulakilpailu järjestetään pilke silmäkulmassa hauskanpitoa ja joukkuehenkeä korostaen. Viestikapulakilpailun voittajajoukkueelle on luvassa ilmainen osallistumisoikeus seuraavan vuoden RunFestiin. Kilpailuun osallistutaan paikan päällä yhteiskuvapisteellä kuvauksen yhteydessä.

Paras joukkueasukilpailu

Tapahtuman keskiössä ovat hauskanpito ja joukkuehengen kohotus. Palkitsemme tapahtumassa hauskimman joukkueasun. Parhaaseen joukkueasuun sonnustautunut joukkue myös haastatellaan paikan päällä ja heidän tarinansa julkaistaan nettisivuilla.

Usein kysytyt kysymykset

Milloin pitää viimeistään ilmoittautua?

Otamme ilmoittautumisia vastaan viikkoa (7 päivää) ennen tapahtumaa asti, mikäli joukkuepaikkoja on vielä jäljellä.

Catering-tilaukset ja muiden lisäpalveluiden tilaukset (telttatilaus, paitatilaukset) tulee tehdä kahta viikkoa (14 päivää) aikaisemmin.

Mikäli haluat ilmoittautua tai tilata lisäpalveluita, kun varsinainen ”dead line” on ylittynyt – ole yhteydessä info@runfest.fi, niin yritämme auttaa parhaamme mukaan.

Haluan ilmoittaa/vaihtaa joukkueen nimen, hyväntekeväisyyskohteen tai yhteyshenkilön. Miten toimin?

Ilmoita muutoksista suoraan info@runfest.fi

Muista kertoa, mistä yrityksestä tulet. Jos olet ilmoittanut useamman joukkueen, kerro minkä joukkueen tiedot haluat muuttaa.

Mitä minun pitää huomioida tapahtumaan tullessani?

Joukkueen tapahtumaan ilmoittanut henkilö on joukkueen yhteyshenkilö. Hänelle toimitetaan henkilökohtaisesti kaikki tarvittava tieto tapahtumaosallistumiseen liittyen osallistujan oppaan ja uutiskirjeiden muodossa. Tullessanne tapahtumaan yhteyshenkilönne on ohjattu noutamaan joukkueenne rintanumerot info-pisteeltä, josta teille myös opastetaan mahdollinen ennalta varaamanne piknikpaikka. Tärkeintä tapahtumaan saapuessa on pukeutua sään mukaisesti ja varata tarvittaessa lämmintä vaatetta mukaan illan viettoa varten. Tapahtumapaikalla on vaatteidenvaihtoteltta / pukuhuoneet. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy.

Minkälainen on RunFest-viesti?

RunFest-viesti on tapahtuman rento liikuntaosuus, jossa viiden hengen joukkueet liikkuvat yhteensä puolimaratonin. Yhden viestiosuuden pituus on 4,2 kilometriä / viestinviejä. RunFest-viesti soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille ja sen voi liikkua vapaasti kävellen / juosten.

Mitä RunFest-piknikkiin kuuluu?

RunFest-piknik vietetään iloisissa tunnelmissa RunFest-kylässä oheisohjelman tahdissa. Piknikille tuodaan omat eväät alkoholijuomia lukuunottamatta. RunFest-kylä on rajattu anniskelualueeksi ja paikanpäältä voi halutessaan ostaa pieniä virkistystuotteita ja alkoholijuomia. Monet joukkueet ovat tilanneet piknikkiä varten pöytä- ja telttatuotteita, jotka rakennetaan tapahtumaa varten valmiiksi RunFest-kylään. Tahtoessaan joukkueet voivat myös tilata cateringin piknik-iltaansa varten. Katso lisää RunFest Piknik -sivuiltamme.

Pääseekö kannustajat alueelle?

Alueelle on vapaa pääsy. Kannustajat ovat erittäin tervetulleita!

Miten löydämme piknikpaikkamme?

Jos joukkueenne on tilannut piknikkiä varten teltan, pöytäsetin ja/tai muita kalusteita RunFest-kylään, toimitetaan tieto piknik-paikkanne sijainnista ennakkoon yhteyshenkilöllenne. Kaikki RunFest-kylässä sijaitsevat teltat ja pöytäpaikat on varattu ennakkoon tilanneille. Telttojen ja pöytäpaikkojen ulkopuoliset piknik-alueet täytetään first come first serve -periaatteella. Tapahtuma-alueen sisääntulopaikoilla on aluekarttoja, josta löytyvät numeroidut/nimikoidut piknikpaikat kullekin joukkueelle. Lisätietoja antaa myös info-piste. Alla olevasta linkistä löytyy vuoden 2018 RunFest Helsingin kyläkartta.

RunFest_Helsinki_kyla_2018-2

 

Milloin on joukkueemme lähtö?

Tapahtumapäivänä klo 16 alkaa rintanumeroiden jako tapahtuma-alueen info-pisteessä. Rintanumeroiden perusteella määräytyy joukkueenne lähtöaika. Lähtö tapahtuu ruuhkan välttämiseksi rintanumeroiden mukaisessa järjestyksessä lähtöalueelta seuraavasti:
Klo 18:00 startti joukkueille rintanumeroilla 1 – 50
Klo 18:01 startti joukkueille rintanumeroilla 51 – 100
Klo 18:02 startti joukkueille rintanumeroilla 101 – 150
Jne.

Mistä saan joukkueemme rintanumerot?

Joukkueiden rintanumerolaput ja kiinnitykseen käytettävät hakaneulat haetaan info-teltasta klo 16 alkaen. Yhteyshenkilö tai joku muu joukkueen jäsenistä hakee koko joukkueen / joukkueidensa numerolaput kerralla. Rintanumerot on jaettu info-teltassa noudettavaksi aakkosittain yrityksen nimen mukaan. Rintanumeroa ei tarvitse palauttaa tapahtuman jälkeen.

Miten ajanotto toimii?

RunFest-viesti ei ole kilpailu. Tarjoamme kuitenkin mahdollisuuden ajanottoon. RunFest-viestissä julkistettava aika otetaan koko joukkueelle. Jokaisessa rintanumerolapussa on mikrosiru, jolla tunnistetaan vaihtoalueelle ja maaliin saapuvat. Joukkueen aika määräytyy kunkin viestinviejän (numerolapun) ensimmäisen kierroksen aikojen summasta. Halutessaan juoksija saa oman rintanumeronsa liikkeiden perusteella järjestäjiltä tiedon juoksuun käyttämästään ajasta (kierrosajat ja loppuaika). Yksilöaikoja haluavien on painettava oma rintanumeronsa mieleen ja tiedustella aikaa sen perusteella osoitteesta info@runfest.fi.

Onko tapahtumapaikalla tavarasäilytys?

Pieni itsepalvelunarikka sijaitsee info-teltassa. Tarkoituksena kuitenkin on, että tavaroita säilytettäisiin joukkueen omassa tukikohdassa RunFest-kylässä, ja että joukkuekaverit vahtivat toistensa tavaroita viestin aikana.

Miten voin tiedustella löytötavaroita?

Löytötavaroita voi tapahtuman aikana noutaa info-pisteestä, jonne kaikki löytötavarat tulee toimittaa säilytettäväksi. Tapahtuman jälkeen löytötavaroita voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta info@runfest.fi.

Onko tapahtuma-alueella peseytymismahdollisuutta RunFest-viestin jälkeen?

Tapahtuma-alueelle on järjestetty siistiytymistä varten vaatteidenvaihtopisteet, joiden lisäksi tarjolla on vähintään käsienpesupisteet (Tampereella myös suihkumahdollisuus Ratinan stadionilla). Ideana kuitenkin on, että työkaverit ja joukkue kohdattaisiin mahdollisimman rennoissa tunnelmissa, verkkarit jalassa.

Miten pääsen tapahtumapaikalle?

Järjestäjä suosittelee saapumaan tapahtumapaikalle julkisilla kulkuvälineillä tai jalan. Pyöriä varten on tapahtuma-alueen edustalle varattu pyöräparkki. Autoille ei ole erikseen varattua parkkialuetta.

Mitä jos joukkueestani yksi tai useampi henkilö on estynyt osallistumaan viestiosuuteen?

Vaihtoehtoja on monia. Koska RunFestin ilmoittautumisen yhteydessä ei tarvitse nimetä joukkueen jäseniä, voitte yrittää lähtöhetkeen asti saada joukkueeseenne tuuraavan jäsenen. Jos ette saa, voi RunFest-viestin vallan mainiosti viedä pienemmälläkin porukalla. RunFest-viestin voi päättää heti viimeisen läsnäolevan joukkueenjäsenen saavuttua maaliin, vaikkei kaikkia viittä kierrosta olisikaan vielä kuljettu (huom. joukkueaikaa ei tällöin kuitenkaan tule, mutta yksilöajat voi halutessaan pyytää järjestäjiltä). Tai jos joukossanne on innokkaita juoksijoita, voitte vuorotella kierroksia ja liikkua useamman kierroksen niin että viisi kierrosta tulee täyteen.

Toivoisimme joukkueenjäsenieni kanssa, että voisimme kävellä RunFest-viestissä samaan aikaan eikä vuorotellen viestin muodossa. Onnistuisiko?

RunFest-viestin voi ilman muuta liikkua koko joukkue rinnakkain, jos jäsenet niin haluavat. Näin viestimatka voi toimia kuulumisten vaihtona, ja piknikille voi suunnata yhdessä maaliin saavuttuanne. Samanaikaisella matkaamisella saattaa kuitenkin olla häiriöittävä vaikutus joukkueenne ajanottoon, mutta mikäli joukkueajalla ei ole teille erityistä merkitystä, ei valintanne haittaa järjestäjiäkään. WalkFest -lähdössä joukkueelle ei järjestetä ajanottoa.

Miten ajanotto toimii RunFestissä?

RunFest-viestissä julkistettava aika otetaan koko joukkueelle, mutta halutessaan voi tiedustella myös omia yksilöaikoja järjestäjiltä.

Jokaisessa rintanumerolapussa on mikrosiru, jolla tunnistetaan vaihtoalueelle ja maaliin saapuvat. Joukkueen aika määräytyy kunkin viestinviejän (rintanumerolapun) ensimmäisen kierroksen aikojen summasta. Joukkueen ajanotto pysähtyy, kun joukkueen ankkuriksi nimetty ylittää maaliviivan. Ankkuri on se, jonka rintanumerossa on joukkuenumeron lisäksi numero 5 ilmaisemassa viidettä osuusmatkaa.

Halutessaan oman rintanumeronsa liikkeiden perusteella saa järjestäjiltä tiedon juoksuun käyttämästään ajasta (kierrosajat ja loppuaika). Yksilöaikoja haluavien on painettava oma rintanumeronsa mieleen ja tiedustella aikaa sen perusteella tapahtuman Info-teltasta tai osoitteesta info@runfest.fi.

Onko tapahtuma-alueella vesipiste?

Tapahtuma-alueella on vesipiste, jonka luo löytää opasteiden avulla tai info-pisteen ohjeistamana.

Hyväntekeväisyys

YHTEISTYÖSSÄ

HIFK Yleisurheilu
Tampereen Pyrintö
Turun Toverit
Turun Urheiluliitto
Turun Weikot

SEURAA MEITÄ

OTA YHTEYTTÄ

© RunFest 2017 | Sivun toteutus Markkinointitoimisto Tovari